Etusivu > Trendiennuste > Mobiililaitteiden desktop-käyttö on seuraava megatrendi

Mobiililaitteiden desktop-käyttö on seuraava megatrendi

 

Ennakoin vuoden 2010 puolella, että kännykän desktop-käyttö on tuleva megatrendi. Ennuste näyttää osuvan osittain oikeaan, sillä tänä vuonna markkinoille on tullut Asus Eee Pad Transformer, joka on käytännössä näppäimistötelakkaa käyttävä mobiililaite, eli taulutietokone. Ennustetta voisi korjata paremmin osuvaan muotoon, että mobiililaitteiden desktop-käyttö on seuraava megatrendi. Tämä tarkoittaa toisinsanoen sitä, että mobiililaitteita kuten kännykkä ja taulutietokone, tullaan käyttämään yhä enenevissä määrin pöytäkoneen ja läppärin omaisesti. Trendin jatkuessa ja mobiililaitteiden tehojen lisääntyessä ne tulevat korvaamaan tavallisia pöytäkoneita ja läppäreitä.

 

Kotona ja työpaikalla käyttäjällä on siis telakka, johon mobiililaite kytketään ”paikoillaan oltaessa”. Telakassa on kiinni näyttö, hallintalaitteet (näppäimistö, hiiri) ja tarvittavat lisälaitteet usb-liitäntöjen kautta. Tablet-laitteen ollessa kiinni telakassa erillistä näyttöä ei välttämättä tarvita. Kun on aika ”lähteä mobiiliksi”, irroitetaan mobiililaite telakasta.

 

Nyt älypuhelinvalmistajilla olisi mahdollisuus haistaa ja käyttää tämä trendi hyödykseen. Yksinkertaisimmillaan se tarkoittaisi sitä, että seuraavan älypuhelinsukupolven mukana seuraisi vaikkapa isohkon usb-hubin kokoinen telakka, johon älypuhelimen voi liittää oheislaitteineen. Älypuhelimen käyttöjärjestelmä sitten skaalautuisi isolle näytölle laitteen ollessa kytkettynä telakkaan. Esimerkiksi Nokialta tällainen telakkamahdollisuudella varustettu älypuhelin olisi kova veto, eikä se kannibalisoisi läppärimyyntiä tai muutakaan, koska Nokia ei valmista läppäreitä taannoista Netbookia lukuunottamatta. Mutta katsotaan kuka haistaa trendin ensin. Asus on jo varsin pitkällä, mutta Asus taas ei valmista älypuhelimia, ainakaan siinä mittakaavassa kuin puhelinjätit.

 

Tämän blogin vuoden 2011 ennustukset ovatkin pääasiassa koskeneet tablet-laitteita. Ensi vuoden tammikuussa julkaistavassa vuoden 2011 retrospektiossa onkin mukana ainakin nämä kaksi kohdalleen osunutta ennustetta:

1) Amazonin seuraava Kindle on enemmän täysiverinen tablet-tietokone, kuin ”vanhanaikainen” Kindle

2) Mobiililaitteiden desktop-käyttö on seuraava megatrendi

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: