Etusivu > Sosiaalinen media > Twitter – what is it good for?

Twitter – what is it good for?

Twitter ei yleisesti ottaen ole niin paljon esillä sosiaalisena verkostona kuin Facebook. Ainakaan Suomessa. Mistä tämä voisi johtua? Lähtökohtaisesti voisi sanoa, että Twitteriä käyttävät useat julkisuuden henkilöt kategoriasta riippumatta, henkilöt, jotka haluavat seurata julkisuuden henkilöiden twiittauksia, media- ja viestintäalan ammattilaiset, start-up yrittäjät ja yritykset, IT-alalla työskentelevät, brändit, ja yhdistykset & järjestöt. Koska Twitter on pohjimmiltaan sosiaalinen verkosto, muodostuvat sen käyttäjät lähinnä edellä mainituista ryhmistä. Käytännössä Twitterin käyttäjäryhmissä ei ole suurta eroa läntisen maailman välillä.

 

Twitterin suurin etu lienee sen reaaliaikaisuus. Voit seurata tietyn henkilön twiittauksia, ja olla myös varma siitä, että henkilö kertoo tuoreimmat kuulumisensa – jos hän on niin tavakseen ottanut. Siitähän Twitterissä on kyse – kerrotaan reilulla sadalla merkillä mitä ollaan tekemässä. Twitterin käyttö älypuhelimella on myös helppoa – yhtä helppoa kuin tekstiviestin näpyttely. #-alkuisilla hashtageilla tiettyä tapahtumaa voi seurata ”striimina”.

 

Twitter ei ole henkilökohtainen tai yksityinen. Twitterissä ei ole kaveripiiriasetuksia tai yksityisviestejä. Myöskään kavereitaan (seuraajia) ei voi valita Twitterissä. Sinulla on seuraajia – halusitpa sitä tai et.

 

Vinkkejä Twitterin käyttöön

 

# Käytä hashtageja. Käytä jo olemassa olevia hashtageja twiittauksien yhteydessä tai luo omia hashtageja.

 

# Twitteriä voi käyttää myös rekrytointiin. Ilmoita työpaikasta ja pistä perään hashtagi #rekry, #duunit, #tyopaikat tai vastaava.

 

# Twitter on sosiaalista interaktiota. Voit toki huudella yksinäsi, mutta voit myös suunnata viestejä muille käyttäjille @-etuliitteen avulla. Älä myöskään unohda vastata sinulle esitettyihin twiittauksiin.

 

# Jos edustat brändiä Twitterissä, kommentoi ajankohtaisia tapahtumia. Jos maajoukkue voittaa kultaa, twiittaa siitä, ja laita asiaan liittyvä hashtagi perään. Jos taas luonnonkatastrofi koettelee tiettyä maankolkkaa, twiittaa myötätuntoa tapahtuman johdosta.

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: