Etusivu > Uncategorized > NFC tulee markkinoille luottokorttiyhtiöiden kautta

NFC tulee markkinoille luottokorttiyhtiöiden kautta

Viimeisimmän vuoden sisään on nähty jos jonkinmoista juttua NFC:stä, eli Near Field Communicationista. Erityisesti NFC:tä on hypetetty matkapuhelinsektorilla uudenlaisena maksutapana. Sittemmin jokaisella kännykkävalmistajalla ja tietenkin Googlella on ollut NFC-maksutapaprojekti. Sinäänsä ihan hyvä, mutta NFC tulee markkinoille mitä todennäköisemmin luottokorttiyhtiöiden kautta. Miksi? Syitä:

1) Kännykkävalmistajia tai esim. Googlea ei mielletä maksutavantarjoajiksi kaupan keskuudessa. Lyhin matka asiakkaaseen on luottokorttiyhtiöillä.

2) NFC-markkinoille haluavat uudet toimijat eivät pääsääntöisesti omaa kokemusta luotonhallinnasta. Niiden pitäisi opetella alusta asti kaikki se, mitä esim. Visa ja Mastercard ovat tehneet vuosikymmenien ajan.

3) Jos NFC-toimijat eivät tekisi yhteistyötä perinteisten luottokorttiyhtiöiden kanssa, tarkoittaisi se sitä, että kaupan pitäisi tuoda uusi maksutapa käteisen ja korttien lisäksi: NFC-maksu. Epäilen, että kauppa olisi valmis maksamaan ”kolmannesta maksutavasta”, etenkin jos perinteisiin luottokortteihin olisi saatavissa NFC-ominaisuus.

NFC:n ensimmäinen aalto

Ensimmäiset käytännön sovellukset NFC:stä tullaan mitä todennäköisemmin näkemään perinteisiltä luottokorttiyhtiöiltä. Toisessa aallossa konvergenssin taso saattaa olla jo lisääntynyt, ja luottokortin NFC-siru voi olla integroituna esim. matkapuhelimeen.

Se, mitä ei tule tapahtumaan

Matkapuhelinvalmistajat, kuten Nokia, ja käyttöjärjestelmätoimittajat kuten Google tuskin tulevat saamaan osuutta NFC-markkinasta. Syyt tähän luettelin edellä.

Asiaan liittyvä uutinen

Uusi Suomi uutisoi aiheesta:

Suomessa voi mahdollisesti jo ensi vuonna maksaa ostoksensa uudenlaisella etäluettavalla maksukortilla. Samaan arvioon päätyvät niin korttiyhtiö Luottokunta kuin Keskokin, kertoo Yle Uutiset.

– Uusi Suomi 12.7.2011

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/113847-yle-uusi-maksukortti-tulee-%E2%80%93-%E2%80%9Dtunnuslukuakaan-ei-tarvita%E2%80%9D

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: