Etusivu > Trendiennuste > Tulevaisuudessa tapetit tulevat seinille sähköisesti

Tulevaisuudessa tapetit tulevat seinille sähköisesti

Sähköinen paperi on jo arkipäivää e-kirjojen lukulaitteissa. Kyseessähän on taustavalaisematon paperia jäljittelevä näyttöpinta.

Laajennetaanpa tajuntaa tässä hieman. Samanlaisella e-paperillahan voidaan päällystää asunnon seinät.  Kun tarvitaan uudet tapetit, ne voidaan tilata netistä samalla tapaa kuin mikä tahansa tuote tai palvelu. Taitavimmat voivat tehdä tapettinsa itse Photoshopilla. Tarvittaessa tapetteja voi esitarkastella seinillä ennen ostoa.

Eikä tässä vielä kaikki. Osa seinästä voidaan saada toistamaan liikkuvaa kuvaa. Toisin sanoen asunnon seinien e-paperi korvaa television tai videotykin. Tämä tietysti – jos ja kun – e-paperiin saadaan helposti päälle ja pois kytkettävä taustavalaisuominaisuus ja riittävän laajaspektrinen väritoisto. ”Televisioruudun” tuumakokoa voi luonnollisesti säätää portaattomasti, rajana on vain seinän fyysinen pinta-ala. Myös ruudun asemaa seinällä on helppo muuttaa, jos jokin huonekalu on ruudun edessä. Samoin kuka tahansa voi saada seinälleen oman Mona Lisa -taulun 1:1-koossa – virtuaalisena tosin.

Entäpä valaisinkatkaisijat? Ne tuppaavat aina olemaan väärässä paikassa. Jos seinille vedetyssä e-paperissa olisi kosketuspintaominaisuus, niin e-paperille voisi ohjelmoida valaisinkatkaisijat juuri niihin kohtiin kuin haluaa ja niin monta valaisinkatkaisijaa kuin vain ikinä haluat.

Entäpä opastekyltit vaikkapa julkisissa tiloissa? Ei olisi enää tarvetta tehdä fyysisiä kylttejä tai merkintöjä seiniin.

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: