Etusivu > Trendiennuste > Kännykän desktop-käyttö on tulevaisuuden megatrendi

Kännykän desktop-käyttö on tulevaisuuden megatrendi

Älypuhelimet saavat yhä enenevissä määrin PC:n kaltaisia käyttöjärjestelmiä, kuten Android ja Meego. Jo nyt puhelimiin on saatavissa a/v-out -kaapeleita ja bluetooth näppäimistöjä. Tehokkaimpien älypuhelinten prosessorit hyrräävät tällä hetkellä 1 GHz:issä, muistia löytyy about 512 MB ja ”kovalevytilaa” niin paljon kuin muistikortin kapasiteetti antaa periksi. Tehot alkavat saavuttaa 2000-luvun alun PC-koneita.

Ei varmasti mene kauan, kun näemme trendin, jossa peruskäyttäjillä on vain yksi tietokone, joka kulkee aina mukana – älypuhelin siis. Kotonaan käyttäjät liittävät älypuhelimensa isompaan näyttölaitteeseen, johon älypuhelimen käyttöjärjestelmä skaalautuu. Odotan puhelinvalmistajilta paljon tulevaisuudessa.

Mihin tämä kehityskulku johtaa:

  • Teknologinen konvergenssi lisääntyy. Kännykkä on jo ”ahmaissut” sanelukoneen, pokkarikameran, radion, navigaattorin ja vaikka mitä. Nyt kännykkä ”ahmaisee” PC-tietokoneen, modeemin ja parhaimmassa tapauksessa wifi-reitittimen. Puhumattakaan (mono)kaiuttimista ja web-kamerasta. Hurjimmissa visioissa kännykkä voisi jopa toimia hiirenä tai näyttölaitteena (mikro-led-projektori).
  • Vastaavasti em. erillislaitteiden valmistajat kohtaavat myynnin laskua.
  • Windowsin asema käyttöjärjestelmänä heikkenee. Windows Mobile ei saa niin tukevaa jalansijaa mobiilipuolella.
  • Googlen Android ja vastaavat käyttöjärjestelmät leviävät laajalle. Samoin niiden kautta levitettävät ohjelmat ja palvelut.
  • Sci-fi-elokuvista tutut ”kommunikaattorit” tulevat vihdoin suuremmaksi osaksi todellisuutta, kun niiden käyttäjämäärät kasvavat.
Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: