Etusivu > Trendiennuste > Ohjelma, joka tekee ohjelmoinnille saman kuin mitä MS Access teki tietokannoille

Ohjelma, joka tekee ohjelmoinnille saman kuin mitä MS Access teki tietokannoille

Vuonna 1992 julkaistu Microsoft Access toi tietokannat peruskäyttäjän ulottuville. Sitä ennen tietokantoja oli käytetty pääosin asiantuntijavoimin räätälöidyillä ratkaisuilla. MS Access muutti kaiken. Tavallinen käyttäjä saattoi luoda tietokantoja tarpeen mukaan ja rakentaa erilaisia raportteja niistä.

Tänään yhä useammassa yhteydessä liiketoimintaan sovelletaan erilaisia teknisiä ratkaisuja, eritoten ohjelmistoja. Mielestäni ohjelmointi on nyt samassa tilanteessa kuin tietokannat 1990-luvun alussa. On vain ajan kysymys milloin tulemme näkemään ensimmäisen WYSIWYG-periaatteella toimivan ohjelman, jolla voi tehdä pienimuotoisia ohjelmia, kuten web-sovelluksia. Näiden ohjelmien kehittyessä niillä voi tehdä yhä laajempia ohjelmia. Kun mukaan lisätään avoimia rajapintoja erilaisille lisälaitteille (kassakone, tuotantolinja, mitä tahansa…), on organisaatioilla itsellään mahdollisuus rakentaa omat järjestelmänsä.

Siis mistä tässä olikaan kyse?

Ohjelmistosta, jolla käyttäjä voi toteuttaa oman ohjelmistonsa ilman ohjelmointikielen osaamista. Luonnollisesti itse ohjelmointiin liittyvä logiikka ja konseptit (funktiot, muuttujat, lauseet, datasetit) on oltava hallussa, mutta ohjelma voi esittää ne esim. kuvallisina symboleina.

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: