Etusivu > Web 2.0 > SaaS ja tuottavuus

SaaS ja tuottavuus

Web 2.0 tekniikoita käyttävät Sofware as a Service (SaaS) sovellukset ovat yleistyneet. Ne ovat helppoja ottaa käyttöön, eivätkä vaadi nimeksikään ylläpitoa. Käyttäjän koneella on vain käyttöliittymä ja käyttäjän syöttämät tiedot tallentuvat palvelimelle. Jokainen ohjelmaan vaikuttava komento välittyy käyttäjältä internetin kautta ohjelmapalvelimelle.

SaaS sovellusta hankittaessa on hyvä kiinnittää huomiota myös tuottavuuteen. Koska ohjelmaa ei ajeta kokonaisuudessaan käyttäjän koneella, tarkoittaa se viivettä käyttäjän ja ohjelmapalvelimen välillä. Viiveen pituus riippuu SaaS-ohjelmiston ohjelmakoodin koosta, toimintalogiikasta, selainohjelmasta, internet-yhteyden nopeudesta ja ohjelmapalvelinympäristön nopeudesta ja sijainnista. SaaS-sovelluksen on oltava riittävän responsive, jotta tuottavuus olisi vastaavalla tasolla kuin esim. lähiverkon palvelimella ajettavan ohjelman kohdalla. Jos SaaS-sovellusta käytetään paljon ajallisesti ja sillä on runsaasti käyttäjiä, sovelluksen viiveet alkavat näkyä tuottavuudessa.

http://www.wormly.com/help/case-studies/the-web-2.slow

http://blog.dynatrace.com/2010/02/10/why-web-2-0-requires-end-to-end-performance-analysis-and-how-to-do-it/

http://djgreer.wordpress.com/2009/09/18/why-are-web-pages-so-slow/

Miten tämä vaikuttaa tulevaisuuteen?

Verkkoinfrastruktuurin nopeudella tulee olemaan suuri merkitys SaaS:in levitessä ympäri maailmaa. Tietyt maantieteelliset alueet voivat saada SaaS:ista tuottavuusedun, jos alueen verkossa on nopeutta ja kapasiteettia, ja palvelinkeskukset sijaitsevat hyvien yhteyksien päässä. Toisaalta, internet-liikenne tulee lähivuosina kasvamaan rajusti netti-tv:n ja nettipuheluiden lisääntyessä. Jos verkon nopeus ja kapasiteetti ei kasva, voi tiettyjen alueiden tuottavuus jäädä muista alueista jälkeen.

Mainokset
Kategoriat:Web 2.0 Avainsanat: , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: